Rostningsgrad 5 / 5
Stora och präktiga kaffebönor från Nicaraguas ”kaffehuvudstad” Jinotega. Dessa bönor blir inte skrämda fast man ”kastar in en aning mer björkved” i brännaren. Resultatet är Tintos mörkaste, franskrostade Fleur Noir – svart blomma. Kaffet har fått mycket gott mottagande av det mörkrostrade kaffets vänner. Fleur Noir har också fått mycket goda kommentarer ända från Tammerfors och Kouvola. Bakom Fleur Noires eleganta rostningsarom kan skönjas en aning valnöt, chocklad och inte minst mogna körsbär. Ett kaffe med styrka, men kan avnjutas utan att göra grimaser. Snarare så lämnar kaffet ett leende och och en god smak påläpparna. Detta kaffe kan vännerna av mörktrostat gärna prova!
– Producent: Eduardo Rizzo, Finca San Ramón
– Region: Jinotega, Nicaragua
Sorter: Caturra, Catuaí, Bourbon
– Skörd: från oktober till mars
– Behandling: tvättat
– Växthöjd: 1200 – 1500 m
– Aromer: rostighet, rökighet, körsbär, valnöt, choklad
Förpackningsstorlek: 250 g hela bönor. För företags- och restaurangförsäljning också 1 kg och 3 kg.