Rostningsgrad 3 / 5

Ett balanserat och njutbart mjukt kaffe full av afrikansk exotik: bönorna kommer från Ethiopia, Kenya, Kongo och Uganda.

Utgående från dessa fyra råmaterial kunde man göra väldigt intressanta kaffesorter utan att blada dem och med säkerhet kommer det något specialpartí i framtiden.

Kongo är en exotisk smakbomb och den etiopiska Herlom-sorten från Haileslassies plantage har en fantastisk arom av mint och svart te. Mukima Peaberry Plus från Kenya med de välkända sorterna ”SL28, SI34 och Ruiru 11” påminner rostade om kaninavföring, men smaken är helt annan. På tal om Uganda kommer man närmast  ihåg Idi Amin och hans skräckdåd, men åtminstone på kaffefronten står det bra till där.


Ethiopia (25 %)
– Producent: Yirgacheffe Grade 2 Top Haileslassie
-Region: Yirgacheffe
– Sort: Heirloom
– Behandling: tvättat
– Aromer: blommighet, svart te
Kongo (25 %)
– Producent: Rebuild Womens Hope
-Region: Idjwi Island- South Kivu
– Sort: Bourbon
– Behandling: tvättat
– Aromer: vanilj, citronskal, cederträ
Kenya (25 %)
Producent: Mukima Peaberry Plus
– Region: Mount Kenya
– Sorter: SL 28, SL34, Ruiru 11
– Behandling: tvättat
– Aromer: svarta vinbär, torkad tomat
Uganda (25 %)
Producent: Bugisu Mount Rwenzori A
– Region: Mount Rwenzori
– Sorter: ”flera olika sorter”
– Behandling: tvättat
– Aromer: örtighet, citrus, citronskal

Förpackningsstorlek: 250 g. För företags- och restaurangförsäljning också 1 kg och 3 kg.