Tinton uutuus, tummapaahtoinen, mutta lempeän pehmeä ja harmoninen kahvi sveitsiläis-perulaisen Finca Rosenheimin laatupavuista. Paahtoaste: 4 + / 5.

Uusien YLIHYVÄ-kahvien, tumman ja vaalean paahdon, etiketit on suunnitellut ja piirtänyt vaasalainen kahvinystävä Jens Wikman. Ylihyvähän on ehkä kaikkein vaasalaisin sana, mitä maailmasta löytyy? Vaikka ollaan vahvasti kaksikielisessä kaupungissa, niin tätä ei tarvitse edes kääntää miksikään ”överbraksi” tai ”jättebraksi”. Se on YLIHYVÄ! YLIHYVÄ tummapaahdon etiketissä on ”Matkakuume” niminen patsas: lentokonetta kädessään pitävä, ja veden äärellä loikoileva mies. Patsas kuuluu taitelija Erkki Kannoston tekemään kolmen pronssiveistoksen sarjaan. V. 2005 valmistuneet patsaat ovat sangen tuntemattomia jopa paikalliselle väelle, vaikka ne jököttävät keskellä Vaasaa Vapaudenpatsaan kupeessa Hovioikeudenpuistikon kävelykadulla. Matkakuume-veistoksen kerrotaan kuvaavan yhteiskunnallista muutosta Pohjanmaalla maailman avartuessa ja matkailun tullessa harvojen luksuksesta arkipäiväisemmäksi irtiotoksi arjesta. Vaasalaisuutta etiketissä edustaa ruotsin kielen vahva asema: först på svenska, sitten vasta suomeksi. Niin, ja sitten kun tarkkaan tiirustaa, niin voi havaita patsaan päällä valkoisia läiskiä. Lokit ja niiden tuottamat jätökset kuuluvat valitettavasti vaasan kesäiseen katukuvaan, mutta samaan ongelmaan toki törmää Helsingin ja monen muun kaupungin turuilla ja toreilla.

Summa summarum: persoonallinen ja tyylikäs etiketti ja YLIHYVÄ kahvi tummien paahtojen ystäville vaasalaisesta pienpaahtimosta!

Tuottaja: Finca Rosenheim, omistaja Gisela Neumann perheineen, Web: Finca Rosenheim | Inicio/ Alue: Villa Rica, Oxapampa, Perú / Lajikkeet: Typica, Bourbon / Sadonkorjuu: Marras – joulukuulta alkaen / Prosessointi: pesty / Kasvukorkeus: 1400 – 1600 m / Aromeja: paahteinen, mutta silkkisen pehmeä suutuntuma, jota ryhdikäs hapokkuus tukee. Kuivattua hedelmää, kirsikkaa, luumua, rusinaa, maitosuklaata, kermaisuutta…