Paahtoaste: 3 / 5

Uusi keskipaahtoinen Tinton kesäkahvi on täällä taas!

Tinto Roasteryn vuoden 2023 kesäkahvi on paahdettu kolumbialaisista raakapavuista, kuten kolmena kesänä aiemminkin. Tässäpä pirteän raikas suodatinkahvi kesän rientoihin ja vaikkapa Cold Brew-kahviksi kokeiltavaksi. Aurinkoisessa etiketissä komeilee Tinton kahvifillari Vaasan ylvään Merikotkapatsaan edessä. Suomen ilmailun muistomerkki on pystytetty Vaskiluotoon menevän sillan kupeeseen v.1969.

Suomen ilmavoimien historian voidaan sanoa saaneen alkunsa 6. 3. 1918, kun Vaasaan eteläiselle kaupunginselälle kruunumakasiinin lähelle laskeutui Morane Parasol –lentokone. Uumajasta Ruotsista saapuneen koneen lentäjänä oli luutnantti Nils Kindberg ja matkustajana kreivi Eric von Rosen, joka lahjoitti koneen Suomen armeijalle sisällissodan valkoisille joukoille. Tämä ilmavoimien ensimmäinen kone sai lahjoittajansa mukaan nimen ”kreivi von Rosen”. Kone tuhoutui jo 16. 4. samana vuonna, kun se putosi Tampereella Näsijärven jäälle 800 metrin korkeudesta siipimurtuman takia ja molemmat koneessa olleet lentäjät menehtyivät. Mutta muisto elää…

Merikotkan muuten sanotaan olevan ainoan linnun, joka laskeutuu lennosta jalat levällään niin kuin ensimmäiset lentokoneetkin.

KOLUMBIA

Tila, omistaja: Jhoan Vergara

Alue: Acevedo, Huila, Kolumbia

Prosessointiasema: Las Flores

Lajike: Tabi

Kasvukorkeus: n. 1650 m – 1750 m

Prosessointi: pesty

Aromeja: appelsiinia, klementiiniä, punaista omenaa, suklaata, sitrusteetä, kukkaisuutta…

.Pakkauskoko: 250 g. Yritys- ja ravintolamyyntiin myös 1 kg:n ja 3 kg:n pakkaukset.