Herkullinen ja eksoottinen teetuttavuus…

Tinto Roasteryn omaa suoraa maahantuontia: ainutlaatuista erikoisteetä Etelä-Amerikasta, Bitacon teetarhalta Kolumbian Valle de Caucasta!

  Kolumbian vuoristosta, luonnonrikkauksia täynnä olevilta Andien läntisiltä rinteiltä päiväntasaajalta löytyy maailmankuulun kahvintuottajamaan Kolumbian ainoa teetila: Bitaco. Ei kuitenkaan ihan mikä tahansa teetila… Bitacon omistava Agrícola Himalaya on tuottanut kaikenkansan perusteetä, Té Hindúa, kolumbialaisille ja vientiin yhteentoista maahan jo kunnioitettavat 60 vuotta. Totinen isku Kolumbiasta maailman laatuteen markkinoille aloitettiin v. 2016, kun Intiasta ja Japanista hankittiin laitteisto yhä tänäkin päivänä Etelä-Amerikan moderneimpaan teenvalmistuslaitokseen ja luotiin erikoisteen tuoteperhe BITACO® UNIQUE COLOMBIAN TEA.

Jo seuraavana vuonna 2017 Bitacon ”Besos de Cacao” palkittiin maustetun teen sarjassa Global Tea Championships-kilpailuissa! Tänä päivänä Bitacon teetä viedään lähes 40 maahan ja nyt myös ensikertaa Suomeen Tinto Roasteryn maahantuomana suoraan teetilalta ilman välikäsiä.

  Bitacon farmilla on omistuksessa n. 2000 metrin korkeudessa maata 100 ha, josta teeistutuksia on 60 ha. Camellia Sinensis-teepensaita on kolmea eri lajiketta. Vanhimmat pensaat ovat varttuneet jo 60 vuoden ikään, kun nuorimmat taimet ovat ”vastasyntyneitä” omalta taimitarhalta. Tilalla on ainutlaatuisen monimuotoinen kasvisto ja eläimistö, joita vaalitaan antaumuksella. Aamu-usvaisten vuorten, metsien ja purojen helmassa elää mm. 256 eri lintulajia, 28 eri sammakkolajia, 23 eri matelijalajia ja 772 eri kasvilajia.

Bitacossa ei tehdä ainoastaan laadukasta teetä ja suojella ympäröivää luontoa.  Teetila on myös sitoutunut oman yhteisönsä elinolojen parantamiseen perustamansa Agrícola Himalaya Foundation kautta. Ennen kaikkea seudun lasten koulutukseen ohjataan säätiön tukea useilla pitkäaikaisilla projekteilla.

   Amazonian sademetsän tarjoamat runsaat sateet, päiväntasaajan aurinko, sumuiset vuoret ja Andien ravinnerikas maaperä tarjoavat teepensaalle ihanteelliset kasvuolosuhteet, jotka ammattitaitoisen ja työhönsä sitoutuneen henkilöstön käsin poimimana antavat Bitaco-teelle sen ainutlaatuisen luonteen tarjoten makuelämyksen Kolumbian eksoottisen trooppisesta aromimaailmasta.

Puhdasta, luonnollista teetä ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita, täydellisellä jäljitettävyydellä, sosiaalisella vastuullisuudella yhteisön ja ympäristön hyvinvoinnista huolta pitäen. Tätä on Bitaco. Maista ja ihastu uusiin eksoottisiin Tinton tee-tuttavuuksiin!