Paahtoaste 5 / 5

Isoa komeeta kahvipapua Nicaraguan ”kahvipääkaupungista” Jinotegasta. Nämä pavut eivät säikähdä, jos paahtimeen lisätään hiukan ”pökkyä pesään”. Lopputuloksena on Tintoista tummin, ranskalaispaahto Fleur Noir. Fleur Noir on ristitty Kauppahallin Makukaupan Kahvikaupppiaan (huom! isolla Koolla) Jari ”Kukka” Blomin mukaan, jonka toiveiden mukaan kahvi on tehty. Kahvi onkin saanut erittäin hyvän vastaanoton tummapaahtoisten kahvien ystäviltä ja ylistäviä kommentteja on tullut Tamperetta ja Kouvolaa myöten. Fleur Noirin elegantin paahteisten aromien takaa pilkahtaa ripaus saksanpähkinää, suklaata ja ennen kaikkea kypsää kirsikkaista marjaisuutta.
Kahvi, jossa on potkua, mutta jota juodessa ei tarvitse irvistellä ja kipristellä.
Pikemminkin jättää hymyn ja hyvän maun huulille. Tätä kannattaa tummien
paahtojen ystävien kokeilla!

Tuottaja: Eduardo Rizzo, Finca San Ramón

Alue: Jinotega, Nicaragua

Lajikkeet: Caturra, Catuaí, Bourbon

Sadonkorjuu: lokakuusta maaliskuulle

Prosessointi: pesty

Kasvukorkeus: 1200 – 1500m

Aromeja: paahteisuus, savuisuus, kirsikka, saksanpähkinä, suklaa…

Pakkauskoko: 250 g papuina. Yritys- ja ravintolamyyntiin myös 1 kg:n ja 3 kg:n papupakkaukset. Tilauksesta toki kahvi jauhetaan paahtimolla haluamananne jauhatuskarkeudella.